top of page

Knusse Hotspots: Voel je Thuisch in hartje Kralingen


In het hartje van sfeervol Kralingen bevindt zich restaurant Thuisch. Dit plekje aan de Oudedijk is een geliefd adres voor jong en oud. En dat vinden wij niet gek! Zodra je het restaurant betreedt voel je je meteen ‘thuisch’. De ruimte is knus ingericht met accessoires die je ook in je eigen woonkamer zou kunnen treffen. Zo kun je wegzakken in klassieke chesterfields, plaats nemen aan grote houten tafels of even een krantje lezen in de nostalgische zithoek. De sfeervolle lichtjes, kleurige Perzische vloerkleden en ouderwetse vleugel dragen ook bij aan de huiselijke ambiance. De koffie wordt geschonken in tafelservies uit grootmoeders vitrine. Letterlijk, want de kleurrijke kopjes komen allemaal van de kringloop en zijn echt van een oud dametje geweest. Persoonlijk, familiegericht en intiem: niet alleen de ingrediënten van ons bureau, maar ook voor een ereplaats in onze rubriek Knusse Hotspots!

Misschien denk je nu nostalgisch, huiselijk: dat is toch hartstikke ouderwets? Toch heeft het restaurant een hippe uitstraling, is het personeel stylish gekleed en is de menukaart enorm verassend. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar. Zo kun je kiezen uit french toast met mascarpone en blauwe bessen, gepocheerde eieren met avocadospread of kwark met granola en fruitcompote. Heb je het ontbijt gemist? De eendenborstsalade is een uitstekende aanrader! Ook de vers belegde broodjes, rijkelijk gevulde sandwiches en warme lunchgerechten zijn erg smaakvol. De gerechten op de dinerkaart zijn ook een bezoekje waard. Naast de vaste gerechten, zijn er ook seizoensgebonden specials. Zo kun je momenteel bijvoorbeeld genieten van een oer-Hollandse stamppot en gevuld speculaas.

Meer trek in een borrelhapje? Wat dacht je bijvoorbeeld van flammkuchen met gerookte zalm, kippendijen van de grill of gamba’s in pittige knoflookolie? Wij gaan in ieder geval al watertanden bij de gedachte! En hier hoort natuurlijk een bijpassende wijn bij. Gelukkig heeft Thuisch een uitgebreide wijnvoorraad. Een high wine is een leuke optie, maar een high tea of koffie ook! Voor de dames onder ons: je kunt hier ook genieten van een heuse chocoladeproeverij! Tevens komen de meeste ingrediënten die Thuisch in huisch heeft van lokale aanbieders. De lokaal gebrande Giraffe Coffee is hier een goed (en lekker) voorbeeld van!

Tot slot is er een kinderkamer in het restaurant. Kinderen kunnen hier ravotten met speelgoed, een verkleedkist en kleurpotloden. Ook is het menu voorzien van een lange lijst gerechtjes die 100 procent kidsproof zijn. Handig voor de (toekomstige) mama’s onder ons! Al met al: genoeg redenen om zelf een bezoekje te brengen aan deze knusse hotspot!

Adres: Oudedijk 222B, 3061 AT Rotterdam

Openingstijden: dagelijks van 11:30–00:00

Reserveren: 010 261 5222


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page