top of page

Bezige bijtjes


Zijn we overgestapt van de minor Crossmediale Journalistiek naar PR wegens (in onze ogen) een overvloed aan politiek, krijgen we het derde blok alsnog met ons favoriete onderwerp te maken. Just kidding, deze periode hebben wij er minder moeite mee. Hoe dat komt? Ik ga het jullie straks uitleggen.

Laten we maar eerst beginnen met het feit dat wij bij de introductie van dit blok niet aanwezig waren. Spijbelaars, zul je nu wel denken. Nee hoor, wij waren op pad voor onze opdrachtgever BlueCity. Zoals we eerder al hebben geschreven zijn we bezig met een short movie voor deze organisatie. En dus was er maandag werk aan de winkel: we begonnen met de opnames. Fadak was de enige die de locatie tot nu toe had gezien, dus voor Chiara en mij was het wel even wennen, we keken onze ogen uit. Een bijzondere locatie, met een nog specialere werkwijze. BlueCity staat namelijk voor circulaire economie en ze werken dus ook met veel gerecyclede producten.

We gingen enthousiast aan de slag met het filmen van de locatie zelf en waren ook aanwezig bij de wekelijkse lunch. Onze opdrachtgeefster maakt elke maandag lunch van overgebleven producten. Deze week stond er taart van zoete aardappel op het menu en pasta met pesto en tomatensaus. Lekker! Al waren we in eerste instantie wel wat huiverig voor die zoete aardappeltaart.. Toen een van de medewerkers vroeg of we wilden proeven, keken we elkaar twijfelend aan. Doen? Want wat de boer niet kent, vreet ‘ie niet… Toch namen we de gok. We stelden ons al helemaal in op een vieze smaak, maar tot onze verrassing smaakte het zelfs naar kaneel. Wat?! We namen snel nog wat happen en waren oprecht verbaasd over de smaak van de taart. Zo zie je maar, soms is proeven dus toch nog ergers goed voor.

Als afsluiting van de dag besloten we een lunchroom op te zoeken. En aangezien wij voor jullie ook over de knusse hotspots schrijven, leek het ons een leuk idee om een nieuwe locatie te zoeken. En dus stommelden we, bibberend van de kou, bij By Jarmusch binnen. De sfeer, het deed ons denken aan een typisch Amerikaans restaurantje, zorgde direct voor nieuwe ideeën: hier gaan we over schrijven in onze volgende Knusse Hotspot! Buiten het feit om dat we onze ogen uitkeken, hadden we ook wel erg trek. We bestelden de lunch. Fadak en Chiara kozen voor American pancakes met blauwe bessen en ik, zoals altijd, een sandwich met gerookte zalm. Zucht, those good old habits… Een instawaardig kiekje mocht natuurlijk ook niet uitblijven. Fadak, perfectionist dat ze is, zette haar kopje koffie inclusief schoudertasje met tijgerprint nog even zó in beeld dat de foto helemaal af was. Daarna begonnen we aan onze welverdiende lunch. En zo sloten we onze dag af met de slappe lach en een lekkere maaltijd.

Help!

Dinsdag was voor ons de eerste dag theorie over politiek. Wat een overload aan informatie, wat een moeilijke termen en vooral: hoe gaan we deze periode halen? Dat spookte door onze hoofden. Gelukkig was de opdrachtgever, Antes, aanwezig voor een briefing. En dat zorgde bij ons voor opheldering en motivatie

Het is namelijk een zeer deskundige organisatie en wij vonden het erg interessant. Hoewel het voor sommigen van ons wel erg dichtbij komt met deze opdrachtgever, zijn we toch gemotiveerd. En hoewel de opdracht best lastig is, zijn we toch vastbesloten. Dit blok gaan we gewoon weer knallen. Tijdens het werkcollege waren we druk bezig met het inplannen van onze werkzaamheden en kwamen we met een onderzoeksvraag en doelstelling op de proppen. Het is overigens grappig om te zien dat we eerst fanatiek met Trello begonnen als agenda, maar nu toch weer zijn overgestapt naar onze oude vertrouwde planning in tabellen. We leverden alles in en besloten alvast wat vooruit te werken. Donderdag moesten we namelijk een kleine presentatie geven over een mislukte en geslaagde lobby. Ook moesten we al twee onderwerpen voor Antes hebben uitgewerkt.

Daarnaast was het weer tijd voor een bezoekje aan BlueCity. Deze keer moesten we namelijk wat beelden schieten van een evenement. Het Wellant college was in aantocht, met studenten van het vmbo en mbo. Hilarisch: ook wij werden aangezien voor jonge studentjes van het Wellant. Volgens mij doen we iets niet helemaal goed…

En toen was het donderdag. Ja, we zeggen het nog een keer: wat gaan de weken toch snel. Er stond weer een draaidagje voor BlueCity op de planning maar ook was het tijd voor de presentaties en een gesprek met mevrouw Stolk over onze bevindingen. Eigenlijk vloog de dag snel voorbij. Aangezien we al flink vooruit hadden gewerkt, hadden we al vrij snel voor ogen waar, vanuit onze visie, de knelpunten bij Antes zaten. Daar besloten we dus mee aan de slag te gaan.

Als afsluiting en bijna begin van ons weekend, gingen we in de zeikende regen weer naar BlueCity. Dit was onze laatste draaidag! We hadden een interview op de planning staan en wilden nog wat filmen van de locatie zelf. Tijdens het interview was het nogal rumoerig, maar dat maakte de opdrachtgeefster niet uit. ,,We zijn dan ook geen perfecte evenementenlocatie, maar dat heeft zijn charmes”, luidde haar argument. Het is voor ons dus even afwachten hoe de opnames op onze laptop uit de verf komen… Wij zijn benieuwd.

Kortom, het was weer een enerverende week met veel nieuwe informatie en indrukken. We kijken uit naar dit blok en vinden het ook wel leuk om wat meer kennis op te doen over politiek. We kunnen het soms dan ook niet laten om wat te klagen, maar stiekem zijn we toch ook wel heel nieuwsgierig naar alles. Enne, vergeet onze Knusse Hotspot niet te lezen. Bij het schrijven van deze wekelijkse rapportage loopt het water me alweer in de mond als ik denk aan die zoetige pannekoekjes met blauwe bessen… Bij jou toch ook?


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page