top of page

De laatste loodjes


We hebben alweer de vierde en laatste week van het blok EC=MC bereikt. En eerlijk is eerlijk, de weken zijn voorbij gevlogen. Time flies when you’re having fun, toch? Dus misschien is het alleen maar een goed teken! Maar... de laatste week van een blok betekent natuurlijk ook heul veel deadlines en euhm… stress.

Maandag om half elf ging het college van start. We waren aangekomen bij het laatste onderdeel, namelijk ‘Monetization’. Tijdens dit college werd er dieper ingegaan op hoe je een verdienmodel kunt koppelen aan je content. En wat is nou een betere manier om het over te brengen dan met iemand uit de praktijk? Aansluitend op het voorafgaande hoorcollege van Kim Stolk, was Shelley Barendregt, van #FITGIRLCODE te gast.

We gaan er vaak vanuit dat influencers en merken ‘gewoon’ iets plaatsen en daar klakkeloos geld meeverdienen. Shelley vertelde dat het er in de praktijk wel anders aan toe gaat. Het is belangrijk dat je weet wie je volgers zijn, wat ze wel en niet willen lezen en waar hun interesses liggen. ‘Doe het voor het merk en niet voor het geld’ benadrukte ze. Het is dus belangrijk om als merk dichtbij je kern te blijven. Ga dus geen dingen promoten die totaal niet bij je passen. Je volgers zullen het snel merken wanneer je het alleen maar voor het geld doet

Tijdens het gastcollege wist Shelley de aandacht van de klas zo goed vast te houden, dat er aan het einde weinig vragen bleven hangen. Nadat het college was afgelopen, was het alweer tijd om keihard aan de slag te gaan. Masterclass, Spaces, portfolio… genoeg om aan te werken dus!

Masterclass

De dinsdag was aangebroken en dat betekende dat het tijd was voor de masterclasses. Dit keer moest ieder PR-bureau onderzoek doen naar een brand related hashtag. Wij gingen voor de welbekende hashtag #JustDoughIt, van Baker’s Dough. We waren het al snel met elkaar eens om de hashtag van de eerste cookie-dough bar in Nederland te onderzoeken. Had ook niet anders gekund met deze drie foodlovers.

Tijdens de eerste masterclass had ieder PR-Bureau tips en tops meegekregen. Opvallend was dat iedereen de tips van de afgelopen masterclass deze keer had toegepast. En ook onze kleurrijke en verrukkelijke masterclass viel goed in de smaak bij de rest. Al hadden we er ook een beetje voor gezorgd dat iedereen met een knorrende maag naar buiten liep… Oeps!

Na afloop was het alweer tijd om verder te gaan met de volgende opdracht. Gehaast liepen we het lokaal uit om opzoek te gaan naar een hokje waarin we in alle 'rust' konden werken.

Spaces

Na alle onderzoeken, analyses en brainstormsessies was het tijd om ons concept voor te leggen aan Spaces. Om half één moesten wij ons verzamelen bij Spaces Hofplein. Voorafgaand hebben wij nog één keer alles doorgenomen en de laatste puntjes op de i gezet.

Samen met zes andere PR-bureaus waren wij ready om ons concept voor te leggen. Het is altijd leuk om te zien wat voor verschillende en unieke ideeën worden ontwikkeld. Omdat wij als CATCH heel erg staan voor het persoonlijke en het familiegevoel, introduceerde wij het volgende idee aan Spaces: ‘Spinder’, het tinder voor spaces en ‘Bring-a-friend Day’. De reacties op ons concept waren erg positief en iedereen moest zelfs een beetje lachen om de naam ‘Spinder’. Zoals iedere opdracht, moet er natuurlijk ook een winnaar uitgekozen worden. Helaas waren wij het niet geworden, maar de meiden van GRLPWR hebben het weer geflikt. Gefeliciteerd meiden!

Al met al was het weer een week waarin we heel veel gelachen, gevloekt en gestrest hebben. En denk je dat het nu over is? Ha, natuurlijk niet! Terwijl ik dit aan het typen ben, zit ik in mijn hoofd te bedenken hoe ik het tentamen ga voorbereiden voor aanstaande donderdag. Vergeet je niet voor ons te duimen?


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page