top of page

Familiebedrijf van de maand: Lotte Lust


Welkom bij de eerste editie van de maandelijkse rubriek Familiebedrijven. Aangezien het familiegevoel centraal staat bij Catch zijn wij erg benieuwd hoe deze knusse sfeer bij andere organisaties aanvoelt. In eerste instantie zul je denken dat familiebedrijven alleen uit familieleden bestaan, maar voor ons is een familiebedrijf meer dan dat. Voor ons is een familiebedrijf een organisatie die bestaat uit hechte vriendschappen én familieleden. De redactie van LotteLust, die ik overigens al een tijdje ken, is zo lief om het spits af te bijten en deelt haar ervaringen met het familiegevoel binnen hun bedrijf.

LotteLust is een online magazine gecreëerd voor vrouwen om over sexualiteit te leren, amuseren en fantaseren. Het platform geeft bezoekers zowel sexy video’s, informatie, leuke facts, interessante nieuwsitems en tips en tricks voor in de slaapkamer. LotteLust telt slechts 3 redactieleden, wat de redactie erg knus en intiem maakt. Vandaag bracht ik een bezoekje aan het gezelligste pand van Noord-Holland om te achterhalen wát LotteLust nu precies een familiebedrijf maakt. De korte treinreis naar Amsterdam was, mede dankzij mijn cappuccino doppio, erg aangenaam. Op slechts 10 minuten afstand van het centrale station in onze hoofdstad bevindt zich de Herengracht. Een straat die je zo tegen zou komen in een historische film of in een toeristisch blad. Ik werd warm verwelkomd door Laura, een van de redactrices. Helaas was Lotte niet aanwezig, maar Anneloes was onderweg. En zij zou met haar neus in de boter vallen… Het zou namelijk een van de laatste weken op kantoor zijn voor Anneloes. Ze is in verwachting van haar eerste kindje en dat verdient een feestje. Laura en ik hadden voorafgaand wat feestelijke attributen en zoete versnaperingen bij elkaar gesprokkeld om Anneloes te verrassen!

Hoewel het pand 20 ruimtes telt, is de werkplek ingericht in een knusse kamer. Met een ouderwetse open haard, hoge plafonds en ramen, ornamenten en een grote spiegel op zich zou de werkruimte al veel karakter hebben. Maar de gezellige werktafel met het vaasje bloemen maakt het helemaal af. Ik kan hier al uit opmaken dat LotteLust een gezellige redactie kent. Maar voor ik me kan verwonderen met al het andere moois wat zich in het pand bevindt, word ik door Laura aan het werk gezet. De deur vliegt open en dat kan maar één ding betekenen: Anneloes is er! Vluchtig zetten we de roze kinderchampagne en tompoucen klaar. De slingers hangen we zo snel en sierlijk mogelijk op. “Verrassing!”. Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van Anneloes. Dit is toch wel hét ultieme familiemoment, als je het mij vraagt. Maar of de dames hier ook zo over denken…? Na het nuttigen van onze lekkernijen en gezellig bijkletsen was het tijd voor ‘het interview’. Want naast ons weerzien was dit natuurlijk dé reden van mijn komst.

Hoe is LotteLust tot stand gekomen? Anneloes en Laura werkten samen bij Sanoma. Door de reorganisatie moesten zij helaas stoppen bij dit mediabedrijf. Daarom besloten zij samen iets nieuws op te zetten. Wat Sanoma als ‘niet mogelijk’ beschouwden hebben zij zelf opgepakt. Lotte kwam er een tijdje later bij als ZZP’er en zo is de redactie van LotteLust ontstaan. Hoe definiëren jullie ‘familie’? In eerste instantie zijn familieleden bloedverwanten. Maar we hebben ook familie die we (bijna) niet zien. Daarnaast definiëren wij familie als mensen met wie je een goede band hebt. Zoals bijvoorbeeld goede kennissen bij wie je al sinds kleins af aan over de vloer komt, maar ook hechte vrienden.

Wat maakt jullie meer dan alleen collega’s? Naast werkgerelateerde aspecten delen we ook persoonlijke verhalen met elkaar. Loyaliteit staat daarnaast hoog bij ons in het vaandel. Hierdoor kunnen we net iets meer op elkaar rekenen dan hoe het er normaal gesproken aan toegaat bij collega’s. Wat is het ultieme familie moment voor LL? “Het afscheidsfeestje zojuist!” Nee, serieus. Het vieren van formele momenten, zoals een bepaald aantal pageviews, doen we bijvoorbeeld door middel van donuts. Maar er gaat niets boven het vieren van persoonlijke momenten. Zoals bijvoorbeeld een verjaardag, kerst of zwangerschap.

Een knusse, hechte en vooral ondernemende redactie als je het mij vraagt! Met veel lef en pit hebben Laura en Anneloes een mooi product weten neer te zetten. En ik ben er heilig van overtuigd dat dit te danken is aan hun sterke band en loyaliteit!


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page