top of page

Back to business


Na eindeloze gesprekken over onze hilarische, onvergetelijke gebeurtenissen in Londen en een heerlijk weekje vakantie, was het vorige week maandag zover: back to business. Het was weer even inkomen en ook het deuntje van de wekker klonk niet als muziek in de oren… Toch heeft de afgelopen week ons weer veel kennis, plezier en de nodige motivatie opgeleverd.

We begonnen de maandag gelukkig op een redelijk tijdstip, namelijk half elf. Prima, want we waren nog niet mentaal voorbereid op een wekker die om 7.00 uur zou afgaan. Met de veronderstelling dat we een college van Judith van Rijt van PR-bureau Coopr zouden volgen, gingen we opgetogen naar school. Toen eenmaal bleek dat zij wegens omstandigheden niet aanwezig zou zijn, had school allang een alternatief geregeld. En dat was een college van een wel heel bijzonder iemand, namelijk onze klasgenoot Renée van Vliet. De meeste mensen denken bij Renée aan Disney, maar ze is ook een wandelend boek als het gaat om SEO en SEA. Tijd om wat kennis op te doen dus! Eerlijk is eerlijk, de afgelopen drie jaar toonden wij weinig interesse in SEO/SEA. Het trok ons gewoon niet. Althans, dat dáchten we. Want na het leerzame college van Renée, raakten we toch in gesprek over de talloze mogelijkheden. Fascinerend ook om te horen en te zien hoe het is om je website zo hoog mogelijk in Google te krijgen. Het verhaal van Renée zorgde er dus wel voor dat we geprikkeld werden. En zoals wij zelf altijd zeggen: verhalen verbinden als de boodschap prikkelt.

Na het college van Renée moest er nog flink aan de weg getimmerd worden, want de deadlines stonden voor de deur. En zo sloten we ons weer op in één van de hokjes op school, om gemotiveerd aan het werk te gaan. Eh… aan het werk? Na ongeveer een uur verloren we onze concentratie en was het tijd voor een break. Een wel heel bijzondere en helemaal volgens het Catch-boekje, want zoals altijd eindigden we weer met guilty pleasure songs zoals Viben van K-liber. Dat leverde ons weer de nodige lachbuien en schaamtelijke dansjes op. Gelukkig vonden we na ons ‘foute uurtje’ weer de kracht om aan het werk te gaan.

Influencers

Dinsdag stond dan eindelijk het gastcollege van Judith van Rijt op de planning. Ze vertelde ons over influence marketing en hoe Coopr daar gebruik van maakt. Tussendoor was er ruimte voor vragen, maar Judith wist ons te boeien en vertelde uitgebreid, waardoor er eigenlijk weinig vraagtekens overbleven. Natuurlijk, het uitleggen van theorie is belangrijk. Maar waar wij allemaal stiekem (nee, eigenlijk zijn we eerlijk!) van smullen zijn voorbeelden uit de praktijk. En daar wist Judith wel raad mee. Ze vertelde ons over successen, maar ook over mislukte projecten. Eén daarvan is ons goed bijgebleven. Dat was het verhaal over Fanta, die met nieuwe zomerdrankjes kwam. De organisatie had een aantal goodiebags (including megagroot luchtbed, die moéten we hebben!) opgestuurd. Het was de taak van Coopr om deze naar influencers te sturen, in de hoop dat zij er wat mee zouden doen. Helaas kwam het project niet van de grond. Dat had volgens Judith meerdere redenen: zo waren veel mensen op vakantie en waren er ook al veel andere campagnes bezig. Ze noemde het dan ook geen falen, maar een mooi punt om mee te nemen voor een volgende opdracht.

En ook na het gastcollege van Judith, eindigden we weer in een hokje op school om door te werken aan onze opdrachten. Wederom inclusief het ‘foute uurtje’ met nummers van Yes-R en Fouradi.

Monteren in een notendop Donderdag was het de beurt aan de studenten om de handen uit de mouwen te steken. We kregen van docent Daan Vree namelijk een workshop filmen. Leuk, want voor onze innovatieopdracht moeten we een shortfilm maken. Het college kwam dus precies op tijd!

Na wat theorie over goede hoeken, verschillende perspectieven en tips en tricks om rekening mee te houden, gingen we zelf aan de slag. We hadden maar een uur de tijd, dus moesten we snel iets verzinnen. Uiteindelijk kozen we voor het thema Rotterdam (duh…) en filmden wij Fadak, die vertelde over onze bijzondere stad. Na wat bloopers, zoals het omdraaien van zinnen of in lachen uitbarsten, was het ons toch gelukt om goede shots te filmen. Snel gingen we aan de slag met het monteren van de video, die later gepresenteerd werd. Om het nog even wat extra cliché te maken, gebruikten we het liedje Rotterdam, de allermooiste rotstad die er is onder de video. En laten we eerlijk zijn… Rotterdam ís toch ook de mooiste rotstad die er is? Wij houden ervan!

Al met al was het weer een gezellige, drukke week. Hoewel we vaak (of altijd?) klagen dat het weekend zo snel gaat, vliegen de schooldagen ook voorbij. En dat is ook een goed teken! Voor we het weten staan de op de rode loper van het Film Festival en beginnen we alweer aan onze laatste zes maanden… Apart van elkaar. Ach, genoeg sentimenteel gedoe. De strekking van onze boodschap mag duidelijk zijn: keihard met elkaar werken en tussendoor lol hebben, is in ons opzicht de perfecte combinatie om met plezier naar school te gaan en goed werk te leveren!


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page